Om Bitte Lind

Jag är uppvuxen med långhåriga taxar. När jag var tio år fick jag min alldeles egna hund, en taxherre som visste vad han ville. Efter gymnasiet åkte jag till England och jobbade i en karantäns- och pensionatskennel. Där fick jag träffa olika raser från alla världens hörn och mötte för första gången en flat. Jag blev helt begeistrad och bestämde mig för att så småningom, när studierna var klara, skulle jag absolut ha en flat.

1977 köpte jag och min man en underbar liten flatvalp från kennel Björshult. Hon hette Björshults Linda och kallades för ”Loppan”. Med henne gick jag min första jaktträningskurs och insåg att vi hade så kul ihop när hon fick apportera så detta ville jag satsa på. Vi startade på jaktprov med stora framgångar i unghundsklass. Vi gick även på utställningar och ”Loppan” blev Utställningschampion.

När ”Loppan” var drygt två år fick hon sin första kull med den flerfaldige vinnaren av Flatmästerskapet, S o Int JCh O`Flanagan Free as Air. Vi behöll en tik ur den kullen och sedan har ”flatteriet” bara fortsatt. Sedan 1979 har jag fött upp i genomsnitt knappt en kull per år.

Jag har även fört fram ett par Jaktchampions och startat på Sveriges första internationella A-prov där jag kom på andra plats.

Jag är utbildad jaktträningsinstruktör genom Svenska Spaniel- och Retrieverklubben och har hållit ett otal kurser för retrievers på olika nivåer sedan mitten av 80-talet. Jag har förstås också gått många hundkurser och utbildningar själv, främst inom apportering. Till yrket är jag journalist och har frilansat för olika hundtidningar. Jag har även skrivit flera böcker inom ämnet hund.

Kontakta mig

Bitte Lind
Köpingevägen 13
Åkers Styckesbruk
Tel: +4670305114
Epost: bitte_53@hotmail.com